Zorgtoeslag 2014

Alles wat je moet weten over de Zorgtoeslag 2014
De laatste tijd is er veel gedoe geweest over de zorg en de zorgtoeslag in 2014. Om u duidelijkheid te verschaffen over de zorgtoeslag in 2014 hebben wij hier voor u alle feiten op een rijtje gezet.

De zorgtoeslag verdwijnt ook in 2014 niet
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de zorgtoeslag zal niet vervallen in 2014. Dit is onlangs door de overheid besloten en dat is goed nieuws voor mensen met een laag inkomen en studenten. Zorgtoeslag is namelijk een maandelijkse aanvulling op het inkomen wat bedoeld is om zorgkosten van de ontvanger van de toeslag te dekken. De zorgtoeslag is in 2006 in het leven geroepen om de zorg voor iedereen toegankelijk te maken.

Zorgtoeslag 2014

Wat is de hoogte van de zorgtoeslag 2014
Als u graag vooruit plant moet u voor het antwoord op deze vraag helaas nog even geduld hebben. De hoogte van de zorgtoeslag 2014 is namelijk nog niet vastgesteld. De hoogte van de toeslag zal ook afhangen van uw inkomen, op de site van de belastingdienst kunt u laten uitrekenen op hoeveel toeslag u recht heeft. Dit is ook de site waar u de toeslag kan aanvragen.

Hoe zorgtoeslag aangevraagd moet worden
Voor het aanvragen van zorgtoeslag moet u aan een paar voorwaarden voldoen. U moet ouder zijn dan 18 jaar, u moet de Nederlandse nationaliteit hebben en u moet verzekerd zijn in Nederland. Daarnaast moet u niet te veel verdienen. Om er achter te komen of u recht heeft op zorgtoeslag kan u gebruik maken van de zorgtoeslag berekenaar op de site van de belastingdienst. Het is aan te raden om deze tool eens in te vullen, want als u dit niet doet zult u sowieso geen toeslag krijgen. Op het moment dat u weet dat u recht heeft op zorgtoeslag kunt u die op dezelfde site aanvragen.