Mijn pensioen berekenen

Indien je met pensioen gaat verandert er veel aan jou inkomen.
Elk jaar dat u heeft gewerkt bouwt u een stuk pensioen op en alle opgebouwde delen vormen samen uw pensioen. Het kan zijn dat je in de loop de der jaren er achter komt dat doordat je werkeloos bent geweest er een pensioengat is ontstaan. Je mist dan een aantal jaren aan opbouw van je pensioen die je op je pensioenleeftijd tekort komt.

Een pensioenbreuk kan voorkomen indien je van baan hebt gewisseld.
Het pensioen wat je bij je vorige werkgever dan hebt opgebouwd, wordt automatisch opgetrokken naar het salaris bij je nieuwe werkgever.
Mijn pensioen berekenen kan je doen door naar de website van mijnpensioenoverzicht.nl te gaan en je via je eigen digi D code in te loggen. Daar zie je naast de AOW welk pensioen je hebt opgebouwd bij welke pensioenuitvoerder. Elk jaar krijg je een pensioenoverzicht van jou pensioenuitvoerder waarin staat hoeveel geld je kan verwachten als je met pensioen gaat.

Je kan altijd cotact opnemen met de pensioenuitvoerder indien je nog verdere vragen hebt. Ook bij de Nederlandse Bank kan je oudere registers raadplegen van oudere pensioenfondsen en van oudere verzekeraars. Hoeveel pensioen je hebt opgebouwd hangt helemaal af van jou wensen in de toekomst. Indien er een pensioengat is ontstaan kan je een pensioenverzekering erbij afsluiten.
Je hebt daardoor de mogelijkheid om je pensioen aan te vullen tot 100 procent. Pensioenfondsen en verzekeraars zijn verplicht om de juiste informatie prijs te geven van hun pensioenregelingen. Zo weet je altijd correct wat je aan pensioen hebt opgebouwd.

De meeste pensioenverzekeraars, mijnpensioenoverzicht.nl en de SVB bank, werken allemaal met de DigiD code. Indien u deze niet heeft kunt u een privé digicode aanvragen bij DigiD.nl. door middel van de DigiD code kunt u zich identificeren op websites die de overheid en organisaties hebben. Er zijn ook allerlei handige rekentools die u kunt gebruiken om uw pensioen te berekenen. Er zal u dan gevraagd worden inkomensgegevens in te vullen, werkgevers en de datum waarop u met pensioen gaat. Een pensioenplanner biedt verschillende mogelijkheden om uw pensioen dan aan te passen aan uw eigen wensen.
Via deze tools kunt u makkelijk mijn pensioen berekenen.