Huurtoeslag 2014

De huurtoeslag 2014 is een financiële bijdrage van de overheid in de kosten van de huur. Soms kunnen de kosten van een huurhuis hoog uitvallen en blijkt dat u recht heeft op huurtoeslag. De minimale leeftijd om huurtoeslag te ontvangen is 18 jaar en het is een vooraarde dat u een zelfstandige woonruimte huurt, ook op dat adres woont en ook ingeschreven staat.

De verwachtingen zijn dat de huurtoeslag 2014 drastisch veranderd gaat worden. De woningbouwverenigingen en ook particuliere verhuurders om mee te betalen aan de huurtoeslag. De overheid bespaart hierdoor miljoenen euro´s en kunnen de lagere inkomens geholpen worden. Huurtoeslag 2014 zal verlaagd worden en mensen zullen minder te besteden krijgen. De grens van de huurtoeslag wordt bepaald naar inkomen en vermogen en de hoogte van de huur.

Ook leeftijd, huisgenoten en kinderen gaan meespelen bij het bepalen van de huurtoeslag. De grens van de huurtoeslag voor 2014 is nog niet bekend maar zal lager worden als de grens van 2013 die vastgesteld is op 681,02 euro. Wanneer de huur onder deze grens is komt u in aanmerking voor huurtoeslag. Indien u wilt weten of u in aanmerking komt voor huurtoeslag, kunt u een proefberekening maken op de website van de belastingdienst.Recht op huurtoeslag gaat altijd in vanaf de dag dat u hem aanvraagt. Meestal krijgt u binnen acht weken bericht en ontvangt dan een soort voorschotbeschikking. De definitieve berekening komt door middel van een beschikking.

Indien u al huurtoeslag heeft aangevraagd zult u automatisch een voorschotbeschikking van huurtoeslag 2014 in uw brievenbus krijgen.
Het is wel te verwachten dat de huurtoeslag gewijzigd gaat worden.
Er komen huurverhogingen aan, woningcorporaties gaan meebetalen en ook samenwonen en inwonende kinderen gaan anders berekend worden.
Door de economische crisis maken steeds meer huurders aanspraak op deze toeslag waardoor de huurtoeslag uitgaven stijgen.

Om deze kosten van de stijging in de hand te houden neemt de overheid maatregelen, zoals het beperken van aftrekposten en verlaagt de huurtoeslag voor huurtoeslag huishoudens. In de loop van 2013 zal duidelijk worden wat de overheid gaat doen en hoeveel er uiteindelijk bespaard gaat worden.