Huurtoeslag 2013

Natuurlijk is het zo dat u ingeschreven moet zijn bij een Nederlandse gemeente op een eigen adres om in aanmerking te komen voor de huurtoeslag 2013. Als u een huis huurt dan heeft u wellicht recht op een bijdrage in de huurkosten. Natuurlijk hangt dit van een aantal essentiƫle factoren af. Als u aan deze voorwaarden voldoet, kan deze huurtoeslag 2013 u woonlasten een stuk verlagen. Een van de belangrijkste voorwaarden is dat u met uw partner of alleen een zelfstandige woonruimte huurt. Deze woonruimte moet dan wel voorzien zijn van een keuken met een aanrecht met stromend water en een afvoermogelijkheid. Uiteraard moet er een werkend toilet in deze woonruimte zijn en eigen slaapkamer. Dit zijn de essentialia om in uw eerste levensbehoeften te worden voorzien.

Om voor huurtoeslag in aanmerking te komen hoef je niet een verblijfsvergunning en de nederlandse nationaliteit te hebben, maar het 1 of het ander. Verder geldt dit niet voor mensen uit andere EU-landen of Liechtenstein, Noorwegen en IJsland. Deze mensen hebben onder de zelfde voorwaarden als Nederlanders recht op huurtoeslag. Er is ook een toetsing om te kijken of u niet boven de inkomensgrens uit gaat komen. Als dat het geval is dan heeft u geen recht op huurtoeslag. Via de toeslagen pagina op de website van de belastingdienst kan er getoetst worden of u met uw inkomen in aanmerking komt voor huurtoeslag. De hoogte van de huurtoeslag is gekoppeld aan de hoogte van de huursom. Hoeveel huurtoeslag 2013 u gaat ontvangen is ook afhankelijk van het inkomen van uw partner.

Huurtoeslag 2013

Er zijn een aantal zaken die uitzondering op de regel zijn om in aanmerking te komen voor huurtoeslag. Als u bijvoorbeeld een huishouding heeft van meer 8 personen wordt er buiten de regeling om gekeken of u recht heeft op een toeslag. Dit geldt ook als u een bijzonder afwijkend inkomen heeft u een wisselend eigen vermogen. U mag in geen geval voordelen hebben uit beleggen en sparen.

Als u ouder bent dan 18 jaar en alleenwonend dan komt u in aanmerking voor huursubsidie als u rond de 22.500 euro per jaar bruto verdient. Dit bedrag komt als u samenwoont en een partner heeft rond de 30.000 euro bruto per jaar te liggen. De huursom moet in alle gevallen tussen de 215,50 euro en 646,66 euro liggen.

U kunt bij de belastingdienst informeren wat de hoogte is van uw huurtoeslag 2013. Vervolgens kunt u via de mijn toeslagen pagina op de website van de belastingdienst deze huurtoeslag aanvragen. U krijgt binnen enkele werkdagen een reactie van de belastingdienst.